torsdag 8 september 2011

Värme och Mys



Vi ska ha eld i vårt SPA. Enligt Svenska brasvärmeföreningen kan man räkna med att höja värdet på bostaden med 50 000 kronor om man investerar i t.ex. en kakelugn. Det har vi nu redan. När det gäller den nya installationen är det bara myseffekten jag är ute efter. Företaget Vauni har många olika eldstäder att välja på. Det finns vridbara, de kan hänga från taket eller med glasrutor åt flera riktningar så man kan se elden från olika håll. Många modeller är också flyttbara.
Man behöver inget bygglov men en bygganmälan om en installation av en braskamin ska ändå skickas till byggnadsnämnden där man bor. Har man skorsten ska en sotare genomföra en besiktning innan man börjar elda. Är installationen tung bör man kolla underlaget så det håller.
Eld har alltmer blivit en inredningsdetalj som ger rofylldhet. Lågorna med sin hypnotiska verkan gör att glasrutorna har blivit större och större så att det blir ett vidare blickfång för skenet. På dessa breddgrader där ljuset är borta stor del av året och vi vistas inomhus med kylan och vinden vinande kring knutarna, är det skönt med en sprakande brasa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar