måndag 16 januari 2012

Krångel

Naturligtvis måste man få sin beskärda del av krångel. Det fick vi med firman som skulle lägga våtrumsmatta på golv och väggar i tvättstugan, efter det att gamla panna togs ut. De hade 1 vecka och 4 dagar på sig att riva gamla mattor och sätta upp nya. Här var det ingenting som föll på plats. De första 7 dagarna fick vi inte ens kontakt med dem. Då vi, på grund av brist på vatten och värme, var borta under den här tiden, var det grannar som tagit över vår roll i dramat.
Vi hade beställt en matta till golvet som såg ut som notat trädäck. I ett avlångt rum läggs mönstret längs med så det kommer till sin rätt. De hade lagt mattan så det såg ut som en tändsticksask. Ursäkten var att vi inte kommit överens om annorlunda. Vi har varit i kontakt med tre olika firmor efter detta och samtliga har den policyn att aldrig lägga mattan på fel ledd om inget annat sägs.
Men det var inte det enda. Mattan räcker två meter upp på väggen. Sedan sätts en skarvbit med bord på resterande bit. Den biten var inte ens fastlimmad mot den andra tapeten. Dörren ut hade fått karmen sönderskuren, då de måste skurit av mattan mot dörren. Eluttagen var inte framskurna. Runt kontakterna räckte inte mattan fram. Det var inte svetsat mellan rören i golvet. Bubblor stora som kastruller på väggarna. Det fattades en kil matta på upp till tre centimeter mot dörren. Det farligaste var flikar med matta som hade vikits in i elskåpet över sladdarna. Det var spackel och klister på nymålade lister och dörrar. Som en besiktningsman sade; De måste varit onyktra! Det stora problemet var att nya panna var satt på plats och inkopplad.
Krånglet under de nästföljande två månaderna vill jag bara glömma. Inget kunde åtgärdas utan att pannan flyttades ut, med allt som det tillför. Golvfirman ville inte ens erkänna något större fel.
Summan av detta är att aldrig lämna hemmet under tiden ett hantverksarbete blir gjort. Om du så ska leva stenåldersliv. Inför arbetet med vårt SPA ska jag ha många och långa överläggningar med den firma som jag släpper in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar